DEL
Rengøring

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Jeg har sgu fundet en ulempe ved det der yoga.

I går tænkte jeg, at jeg ville lave lidt let yoga foran fjernsynet, mens jeg så Go’ Morgen Danmark. Jeg lagde måtten ud foran sofaen og gjorde mig klar, og det gik egentlig rigtig godt til at starte med. Lige indtil jeg vendte mig om på den anden side, og pludselige stirrede ind under sofaen.

På et landskab, der ville gøre Horton og støvfolket Hvem misundelige.

Ups

Jeg har åbenbart været lidt for doven med støvsugeren på det sidste, og da jeg kiggede rundt i min lejlighed med et lidt mere kritisk øje, måtte jeg erkende, at hele hytten trængte til en tur.

Derfor har jeg været i gang med støvkluden og min nye støvsuger hele formiddagen, og jeg er ikke færdig endnu. Lige nu holder jeg frokostpause med en kartoffelmad, og så tænker jeg, at jeg skal have vasket vinduerne her i eftermiddag.

Jeg bruger ikke ret meget rengøringsmiddel herhjemme, så jeg tænkte, at jeg lige ville benytte lejligheden til at dele et par tips med jer.

Rengøring uden rengøringsmidler

Jeg bruger stort set ikke rengøringsmidler, fordi de fleste af dem er decideret giftige og meget hårde ved miljøet. I stedet bruger jeg bare rent vand og nogle gange æblecidereddike, som kan tage det meste.

En anden grund til, at jeg foretrækker æblecidereddike, er, at man kan drikke det, så jeg er aldrig bange for at komme til at indtage noget giftigt, hvis jeg spilder rengøringsmidlet eller lignende.

Sådan gør jeg

Hvis jeg skal vaske gulv, bruger jeg for eksempel en blanding af cirka to dele vand og en del æblecidereddike. Det tager alt skidtet, og æblecidereddike koster ikke ret meget.

Til vinduerne, som jeg skal i gang med lige om lidt, bruger jeg ren æblecidereddike, som jeg sprøjter på vinduerne med en forstøver.

Hvis man vil have decideret sæbe, kan man også lave et opkog af sæbenødder. Sæbenødder kan købes på nettet, og de er også virkelig gode til tøjvask, så du slipper for skadelig kemi og allergifremkaldende stoffer.