DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Jeg har efterhånden været ryger i 10 år. Derfor besluttede jeg mig for, at det var på tide at stoppe. Et hurtigt regnestykke er, at jeg købte én pakke cigaretter om dagen – måske lidt flere i weekenden. Hvis vi siger, at de i gennemsnit koster 40 kr. om dagen, så betyder det, at jeg har brugt omkring 146.000 kr. på cigaretter i de 10 år. Dét er spild af penge. Jeg har investeret i at ødelægge mit helbred, og det er jeg altså ikke stolt af.

Nå, men hvordan går det så med mit rygestop? Det skal jeg fortælle jer. Det går rigtig godt. Jeg har ikke røget en cigaret siden sidste tirsdag, og det er selvom, jeg har været ude at feste med mine venner og været sammen med folk, der røg. Jeg er ikke faldet i, og det er jeg altså stolt af. Jeg er god.

Men hvordan gør jeg så? Jo, jeg er ikke for fin til at gøre brug af hjælpemidler. Og jeg må da også indrømme, at jeg har taget alle midler i brug for at undgå at falde i. Eksempelvis har jeg købt mig en e-cigaret med dertilhørende e-juice. Den hjælper mig, når der er mange omkring mig, der ryger. Ellers så må jeg indrømme, at det ikke er noget, der generer mig – og jeg bruger faktisk også kun min e-cigaret sjældent, når jeg bliver lidt for fristet til at ryge.

Ellers bruger jeg nikotintyggegummi, og det er jeg glad for. Jeg tror ikke, at jeg kunne komme igennem det uden. Men planen er, at det skal erstattes af almindeligt tyggegummi, indtil jeg ikke længere har brug for substitutter for at kunne klare mig igennem mit rygestop. Det er rigtig fint, og jeg glæder mig til, at jeg er helt fri for min afhængighed. Eller forbandelse, om du vil.

EFTERLAD ET SVAR