DEL
Tips til studerende

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen, er jeg studerende. Det er selvfølgelig også derfor, min aktivitet svinger lidt. Som alle andre studerende har jeg nemlig også nogle gange rigtig travlt med opgaver og eksamener. Jeg synes dog selv, at jeg er ret god til at balancere det hele. Derfor vil jeg her dele nogle af de tips, jeg bruger for at optimere mine studier.

Planlægning, planlægning, planlægning

Mit allerbedste tip til at få studielivet til at spille, er at planlægge sin tid. Især hvis man går på et studie med meget læsning og lidt undervisning, er det vigtigt at kunne planlægge sin tid. På den måde ved man præcis, hvornår man skal gøre hvad. Det er især smart, hvis man har mange projekter om ørene, hvor det kan være svært at finde tid til det hele.

MEN! Selvfølgelig er det helt essentielt, at du også følger den plan, du har lagt. Ellers er din planlægning spild af tid. Du behøver ikke altid at følge din plan til punkt og prikke, men hvis du i store træk overholder den, slipper du for en masse dårlig samvittighed.

Korrektur løfter opgaven

Når du skriver større opgaver, kan det nogle gange være svært at se på dem med friske øjne. Derfor anbefaler jeg altid, at man får læst korrektur på større opgaver. Især hvis du har problemer med dit sprog eller er udfordret på stavning og tegnsætning, kan korrektur løfte din opgave. Jeg har tit oplevet, at ordentlig korrekturlæsning kan løfte en opgave 1-2 karakterer.

Du kan enten få en af dine venner til at læse korrektur, eller du kan betale en virksomhed for at gøre det. Der findes mange mindre virksomheder, hvor du bare uploader din opgave og for et mindre beløb får en gennemrettet opgave tilbage. Du skal regne med at betale cirka 25-50 kr. pr. normalside, når du får det gjort professionelt. Jeg har nogle gange brugt dette firma, som har en rigtig god pris, til at læse korrektur på mine opgaver.

Tid til venner

Selvom det er vigtigt at prioritere studiet, er det endnu mere vigtigt, at du har tid til dine venner. For mig betyder det, at jeg altså ikke siger nej til en fest, selvom jeg har andre ting, jeg også skal lave. Nogle gange går weekenden altså bare med tømmermænd i stedet for læsning, og det har jeg det fint med. Mit bedste tip er dog, at du så tager højde for sociale ting i din planlægning. Det er tit meget mere motiverende at bruge torsdag aften på at læse, hvis du ved, at du så kan slappe helt af om lørdagen.

Når det er sagt, så skal der også være plads til, at en helt almindelig dag kan blive til en bytur, hvis der er stemning for det. Min erfaring er i hvert fald, at det tit er der, man har det allersjovest. Derfor skal du ikke nægte dig selv at have det sjovt, selvom det ikke lige er planlagt.