DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Min far har for ganske nyligt skrevet under på en kontrakt, der bekræfter, at han har købt en virksomhed. Handlen har været undervejs i et godt stykke tid nu, men det er selvfølgelig ikke noget, vi har villet snakke højt om, før det var 100 procent officielt – og det er det nu!

Ny i gamet

Virksomheden, som min far har købt, er en en lille virksomhed med omkring fem ansatte. Han ejer altså ikke en kæmpestor virksomhed med en årsomsætning på flere milliarder, men derimod en lille virksomhed, der stadig er under opbygning. Vi starter jo alle et sted, og min far har ingen erfaringer med at overtage en virksomhed på den måde.

Blandt andet på grund af sin manglende erfaring, valgte min far at alliere sig med en enhvervsadvokat med speciale i køb af virksomheder. Advokaten hjalp med at gennemgå både handlen og virksomheden grundigt, inden den endelige aftale blev indgået. Gennemgangen hjalp med at give min far det fulde overblik over virksomheden, så han blev helt klar over, hvordan den var opbygget og fungerede i praksis. Derudover kunne advokaten med de indhentede oplysninger bedre vurdere virksomhedens værd, og denne vurdering hjalp med at sikre en fair pris. Ved at gøre brug af en erfaren erhvervsadvokat kom min far sikkert igennem virksomhedsoverdragelsen, da han vidste han var i trygge hænder. Så selvom min far var – og stadig er – ret ny i gamet, var resultatet en god og professionel handel, som han har fået stort udbytte af.

 

En stolt datter

I disse dage er jeg meget stolt af min far og rigtigt glad på hans vegne. Han har længe drømt om at købe en virksomhed, og jeg synes, det er så sejt af ham, at han er sprunget ud i det. Jeg er sikker på, at han kommer til at klare det så godt!