DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når man er ung og man skal igennem den nogle gange meget lange tur gennem uddannelsessystemet så kan der være mange ting der påvirker en og det kan for mange være en tur der er lidt for lang og man derfor oplever mange problemer. Det kan gå fra psykiske til fysiske problemer og kan være en bred kam af forskellige problemer. Oftest hører man i medierne om de psykiske problemer som f.eks. stress, angst og pres så findes der mange andre ting

Fysisk pres

Mange kan godt føle sig presset fysisk under deres uddannelse. Det kan være at man bliver drillet med hvordan man ser ud, det kan være man måske er lidt for stor eller lidt for tynd. Det kan også være at man tage konsekvenserne af at have et tidspres og derfor glemmer at spise, som kan have store fysiske konsekvenser. 

Psykiske pres

Et psykisk pres opstår oftest inden i en selv. Man føler at man har mange ting man skal præstere på og derfor bliver man presset i hovedet. Blandt unge mennesker i dag er det oftest ting som at man skal se godt ud på Instagram, få gode karatkerer, tage i byen hver weekend, være sammen med familie, have en flot kæreste og alt skal bare køre for en som man ser det i de polerede liv på Instagram. Men det er langt fra sådan sandheden er og slet ikke blandt studerende hvor mange kæmper hver dag for at få enderne til at mødes med begrænset tid og en presset økonomisk ramme. 

Slutteligt er der bare at sige, at der kan være mange faktorer der spiller ind på at du har det dårligt og har brug for hjælp til at komme igennem uddannelsen. Derfor kan det være en god idé at tage fat i en lokal psykolog som f.eks. en psykolog i Aalborg hvis man ønsker at snakke med en professionel.