DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Nogle af jer læste nok mit seneste indlæg om mine computerproblemer. Det hele er heldigvis oppe at køre igen, men jeg blev godt nok forskrækket! Det første jeg gjorde, da jeg fik liv i den igen, var at hente et antivirusprogram og tage en backup af alting. Jeg var simpelthen så ærgerlig og irriteret på mig selv over, at jeg ikke havde gjort det i tide, og det fik mig til at tænke…

Vil ikke miste mine ting

Jeg bor nemlig i en lejlighed i stueplan med udgang til terrasse. Min terrassedør har været dårlig i lang tid, og jeg tror ikke, den ville være særligt svær at bryde op. Derudover har vi en meget lukket gård, hvor man nemt kan luske rundt, og jeg er ærligt talt heller ikke særligt god til at få lukket mine vinduer, når jeg ikke er hjemme. Jeg har nogle gange tænkt lidt på, at det ikke var så smart, men så har jeg glemt det igen. Hele episoden med min computer fik mig på andre tanker, for hvis det er så slemt at min computer bryder sammen, hvordan ville jeg så ikke have det, hvis alle mine kæreste ejendele blev stjålet og aldrig kom tilbage?

Nye låse overalt

Derfor ringede jeg til min lokale låsesmed¸ som kom forbi og inspicerede lejligheden. For det første anbefalede han, at vi fik opdateret låsesystemet i hele opgangen, så det har jeg givet videre til min udlejer. For det andet mente han, at jeg helt sikkert skulle have en lås på min terrassedør. Før havde jeg bare et håndtag, man vippede op, men nu skal den låses med nøgle. På den måde kan tyvene ikke flygte ud af døren, hvis de er kommet ind af et vindue, og det synes jeg er ret smart.

Jeg fik også et par sikringsbeslag på mine vinduer, så de ikke er så nemme at åbne – selv hvis jeg glemmer at lukke dem. Det er en virkelig rar følelse!

Det var en dyr omgang at få skiftet låsen i terrassedøren, men det føles så godt, og jeg fatter ikke, at jeg ikke havde gjort det før. Min lejlighed var så nem at komme ind i, at jeg lige så godt kunne lade døren stå åben. Nu kommer man ikke bare lige sådan ind, så nu skulle både min computer og min lejlighed være i tip-top stand rent sikkerhedsmæssigt.