DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I ved ikke det her om mig, men jeg har faktisk altid været super nervøs, hvis jeg har skullet snakke foran folk. Jeg kan næsten ikke klare, når alle skal kigge på mig, og jeg ved, hvor meget der er på spil, hvis jeg siger noget dumt: Min værdighed.

Jeg kan huske i de små klasser, hvordan jeg havde lyst til at pjække hver dag, jeg vidste, jeg skulle op foran tavlen. Jeg var også altid den, der sad og kiggede ned i bordet, når læreren stillede et spørgsmål i klassen. Selv hvis jeg kendte svaret, ville jeg ikke sige noget. Ikke engang hvis jeg var 100% sikker på svaret.

Jeg tænkte i lang tid, at det var en usikkerhed, der ville falme med tiden. På et tidspunkt må man jo vokse fra det, ikke? Sådan fortalte min logik mig. I dag er jeg 28 år gammel, og jeg er stadig ikke vokset fra min angst for at tale foran andre folk.

Det er nu, jeg begynder at tvivle på, om angsten forsvinder af sig selv. Jeg ved det ikke, men jeg har ikke tænkt mig at vente på det mere! Jeg har derfor taget et aktivt valg om at arbejde på mig selv og min angst – og overvinde den.

Jeg har fundet hjælp online ved lifework.dk, og jeg glæder mig faktisk til at komme i gang. Det er primært angsten for at snakke foran andre, jeg gerne vil arbejde på, men måske jeg faktisk også får mere ud af end “bare” det.

Angsten for at tale foran andre hænger jo sikkert sammen med andre “problemer”. Hvorfor er jeg fx så bange for at dumme mig? Jeg dømmer jo ikke andre hårdt, hvis de dummer sig, så hvorfor skulle de dømme mig?

Som I ved, har jeg altid været meget glad for at prøve nye ting og har skiftet job mange gange. Men hvad I ikke ved, er, at jeg altid har prøvet at styre uden om de jobs, hvor jeg tænker, der er risiko for at skulle stå foran mange mennesker og tale. Jeg vil ikke lade det hæmme mig mere. Jeg har ikke lyst til at sige, at det er et nytårsforsæt, men måske det alligevel lidt er det?