DEL
Basisk livsstil

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du har fulgt med på bloggen her i et stykke tid, ved du nok, at jeg går meget op i min sundhed. Jeg træner regelmæssigt, dyrker yoga og spiser sundt. Og så er jeg efter flere år kommet af med min allerdårligste vane: rygning. Derfor er jeg altid interesseret i, hvordan jeg behandler min krop så godt som muligt. For nyligt hørte jeg om basisk livsstil, og det er jeg begyndt at interessere mig rigtig meget for.

Basisk livsstil handler om at fylde kroppen med næring

Kort sagt handler basisk livsstil om at optimere den mænge næring, vores celler får. Det skulle give mere energi og få kroppen til at fungere bedre. Filosofien har også en grundlæggende tanke om, at man bliver mere harmonisk og afslappet af en basisk livsstil.

Basisk mad og vand

De grundlæggende byggesten i en basisk livsstil er selvfølgelig mad og vand. Der findes massevis af fødevarer, som har en høj pH-værdi, og det er dem, man skal spise flest af. De skulle indeholde flere antioxidanter, have nemmere ved at blive optaget i cellerne og skabe harmoni i kroppen.

Basiske fødevarer er især mange grønne grøntsager, og syreholdige fødevarer er især forarbejdede produkter og animalske produkter. Det har jo i flere år været kendt, at man netop skal spise mere grønt og færre animalske og forarbejdede produkter, så der er sådan set ikke noget nyt i, at den fordeling anbefales.

Det er selvfølgelig også vigtigt at få masser af frisk luft og motion, og i det hele taget tage bedre tid til sig selv. For eksempel er der åndedrætsøvelser og meditation, som skulle hjælpe med at skabe ro i kroppen og ilte cellerne. Det lyder jo alt sammen fuldstændig fornuftigt, og det er præcis det, vi alle sammen ved, at vi skal. Derfor synes jeg, det giver rigtig god mening, at det nu er samlet i en livsstil, der hænger sammen og som er nem at inkorporere i alle dele af hverdagen.