DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er nok ikke rigtig nogen, der virkelig bryder sig om at tage til tandlæge. Men udover dem, der bare ser det som en “træls pligt”, er der også de, der har direkte tandlægefobi. Disse udgør omkring 10% af befolkningen, og et typisk mønster er, at de har haft en slem oplevelse ved tandlægen som barn. Når angsten omkring tandlægen bliver for slem, resulterer det for mange i, at de fravælger tandlægen. Men det er der jo ingen, der vil påstå, er hensigtsmæssigt.

Men der ér altså hjælp at hente.

Hvad er det folk er bange for?

Det kan måske være svært at forstå angsten omkring tandlægebesøg, hvis man ikke selv er begrænset af den.

Angst og fobi er irrationelle følelser eller fornemmelser omkring en bestemt genstand eller handling, som det ikke er muligt for den angstramte at rationalisere sig ud af. Der er ingen logik i fobi, hvorfor det også kan være svært at finde en løsning på. Men det er i hvert fald ikke en god løsning bare at droppe tandlægen. Du har måske før hørt motiverende citater som: “face your fear” eller vores favorit: “If you can’t quit your fear, just do it scared”, men du ved måske også at “ting er lettere sagt end gjort?”. Netop derfor er fobi og angst så kompliceret, og netop derfor mener vi også, at man må tage alle midler i brug, hvis fobien går ud over ens helbred.

Få din tandlægebehandling under narkose


Spørg dig selv, hvornår du sidst har været til tandlæge. Det bør aldrig gå mere end et år imellem, at man tager til tandlægen. Måske det er meget længere siden, du har været der?

Når man skal have en tandlægebehandling under narkose, skal man have foretaget nogle forudgående kliniske og radiologiske undersøgelser. Derefter vil der sandsynligvis blive lavet et prisoverslag, som du skal godkende.

Når det er selve dagen, hvor du skal have foretaget behandlingen, er det en god idé at komme i god tid, være iklædt afslappet tøj og have en ven med, der kan holde én i hånden efter opvågning. Du kommer i narkose gennem et drop, og derudover vil der være brug for elektroder på brystkassen samt måling af blodtryk, så tandlægerne er helt sikre på, at de passer godt på dig. Leder du efter en tandlæge med narkose?