DEL
trægulv gulvkanon

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du i forvejen har et gammelt trægulv, er der mange muligheder for at give det en opfriskning. En gulvsliber har stor erfaring med at friske ældre trægulv op og prisen er lang fra det samme som at investere i nyt gulv. Gulvsliberen skal hurtigt se om gulvet trænger til en afhøvling eller om en afslibning er nok, for derefter så at give det den ønskede behandling. Hvis du derimod ønsker nye gulv, så læs med herunder.

Gulvet er med til at give boligen et personlig udtryk og spiller en afgørende rolle for stilen i hjemmet. Herunder er et par bud på hvilke gulve der hitte i de danske hjem og hvilket trægulv i bør vælge.

Er du til rustik landlig stil eller mere den elegante klassiske?

Det landlige trægulv bliver mere og mere moderne og tendensen siger det rustikke og grove, med en slags vintage følelse. Her er det vigtigt at gulvet ikke ser helt nyt ud, selv om det lige er lagt. Gulvet kan have store knaster eller sprækker for at det får det helt rette udtryk, ligeledes gør det heller ingen ting hvis det er pigmenteret eller børstet. Vigtigst af alt er at træets struktur ses tydeligt og ikke er for finpudset. Det findes mange forskellige typer trægulve som har denne struktur fra start, og priser variere fra 700 kr. – 500 kr. pr. kvm. Ens for disse trægulve, er at træets struktur er synligt, ligemeget om det er lyst, mørkt eller olieret.

Det klassiske trægulv strækker sig over det traditionelle fyrretræsgulvet til det massive plankegulv. Ligeledes er også de traditionelle sildebensgulve, som er ved at komme massivt frem igen. Her er prisen en smule lavere og starter fra 350 kr. pr. kvm.

Muligheder er mange og kun fantasien sætter grænser. Hvis du er i tvivl om gulvet passer ind i dit hjem, er der mulighed for at få forskellige prøver med hjem fra de forskellige producenter.