DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi lever i en hverdag, hvor mange går rundt og har for meget at se til. De skal både tage sig af arbejdet og pligterne, vedligeholde bekendtskaber, venskaber og forhold, passe eventuelle fritidsinteresser – og har du bør, så er der en ekstra ting, der optager utroligt meget af din tid.

I en sådan hverdag kan det være utroligt nemt at glemme sig selv. Du får måske ikke lige givet din hud den ekstra kærlighed, som den har brug for. Du får ikke fulgt med i den serie, som du virkelig kan slappe af til. Måske får du endda glemt nogle af de ting, der får dig til at føle dig som dig selv. Hvis det er tilfældet, så er det på tide at stoppe op og tage dig tiden til at forkæle dig selv. Du er din egen bedste ven, og derfor er det vigtigt også at pleje dette forhold. Læs med her og lad dig inspirere til, hvordan du kan forkæle dig selv – du fortjener det nemlig.

Skab gode og sunde vaner

For mange er selvforkælelse noget smukt. Det handler om ansigtsmasker, manicure eller måske en gave til sig selv. Og det er også alt sammen en form for selvforkælelse. Dog er der også en grim side ved det – og det kan nogle gange være mere nødvendigt at starte her.

Hvis du er kommet dertil, hvor du er begyndt at forsømme dig selv og du begynder at miste fornemmelsen af, hvem du er, så er det på tide at lave nogle ændringer. Du bliver nødt til at finde frem til nogle vaner, der kan holde dig på sporet, så du ikke ender med at glemme dig selv igen.

Det kan være utroligt svært at skabe vaner. En metode, der virker for mange er dog, at belønne sig selv – på den måde kombinerer du det grimme og det smukke ved selvforkælelse.

Hvis du for eksempel vil starte en vane med at drikke 2 liter vand hver dag, så beløn dig selv på 7. dagen, hvor du lever op til dine egne krav, og igen når der er gået 30 dage i alt. Belønningen behøver ikke at være noget dyrt. Det kan være nogle nye strømper. Dog kan det også være et smykke fra din foretrukne smykkedesigner, hvis du trænger mere til det.

Kombiner dine værdier

En del af selvforkælelse handler om at leve op til dine egne værdier. Hvis du er lidt knap på tid, så kan det være en god ide at kombinere dem. For eksempel kan du gøre nogle af de ting, som du gerne vil gøre med dig selv sammen med en veninde. I kan tage på cafe, gå i fitness sammen eller måske få en manicure sammen. Det samme kan du gøre sammen med din partner eller i nogen grad sammen med dine børn. På den måde slår du to fluer med ét smæk, og du kan måske endda få endnu mere ud af oplevelsen.

Dog er det vigtigt at huske, at du også har brug for at være dig selv, og det er ikke altid løsningen at lave nogle af de ting, som man foretrækker at klare på egen hånd, sammen med andre, blot fordi du føler dig forpligtet til det. Det vil nemlig nemt kunne  ødelægge begge fornøjelser i stedet.