DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I dag er efterskole et rigtig populært blandt den danske ungdom, og det bliver mere og mere normal at tage hjemme fra et år eller to, inden man starter på en ungdomsuddannelse, erhvervsuddannelse, SOSU-uddannelse eller hvad end fremtiden byder på. Der er forskellige grundlag for at komme på efterskole, hvad end det er faglige eller sociale grunde, men en ting er sikkert – de fleste kommer hjem som en ny, forbedret version af dem selv. Opgaven er bare at finde den helt rigtige efterskole.

Sport eller ej?

En af de helt store forskelle mellem mange efterskoler er, om det er en sportsefterskole eller ej. Selvfølgelig kan efterskolerne deles op i flere små grupper, men den største forskel er mellem sporten og ikke-sporten. På langt de fleste efterskoler vil der være en form for obligatoriske aktiviteter, om det så bare er en gåtur om morgenen – men andre efterskoler er altså baseret på og omhandler næsten kun sport, så det gælder om at finde ud af, om dit barn har lyst til det.

Kig på efterskolernes værdier

På efterskolernes hjemmesider vil de ofte have en sektion, der omhandler deres værdier og deres politik. Har du som forælder nogle ønsker eller krav til efterskolens værdier, f.eks. at dit barn helst skal gå på en kristen efterskole, er dette noget, du kan lede efter i sektionerne om værdier og politik ved de forskellige efterskoler – leder du efter præcis en kristen efterskole, kan du læse mere om sådan en på www.saedding.dk

Lyt til barnet

Selvom det som forælder er helt okay at have nogle ønsker og endda nogle krav til efterskolen, er det i sidste ende dit barn, der skal gå på skolen, og der er derfor enormt vigtigt, at barnet har en mening om og en indflydelse på valget af efterskolen.