DEL

Indholdet du nu skal til at læse er betalt for af virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Kender I det? Så står man der med en computer, som bare hverken vil frem eller tilbage. Ingen knapper virker, og selv om jeg egentlig ser mig selv som ret skarp i forhold til computer og teknologi, så kommer jeg altså nogle gange i en situation, hvor jeg bare ikke ved, hvad jeg skal gøre.

Forleden da jeg åbnede min computer fik jeg en mærkelig besked, som jeg aldrig har set før. Skærmen var bare helt blå, og jeg kunne ikke gøre noget. Ingen af knapperne på tastaturet virker, og når jeg genstarter computeren, får jeg bare samme besked.

Det er noget rigtigt møg, fordi jeg sidder og venter på at modtage eksamensopgave, som skal afleveres indenfor en uge. Hvad gør jeg så? Skal jeg tilbage og bruge min ældgamle computer, skal jeg nå ud og købe en ny? Det har jeg ikke rigtig råd til, og jeg føler mig simpelthen så dum, fordi jeg bare kunne have sikret mig bedre. Jeg ved jo godt, hvad jeg bør gøre, men jeg har bare ikke gjort det.

Har jeg mon fået virus?

Først troede jeg måske bare, at computeren var blevet træt af dage, men så læste jeg den her artikel om Chili Security, og der må jeg da bare konstatere, at jeg nok er skyldig i nogle af de synder, der bliver nævnt. Når man så læser om, hvordan man burde beskytte sig, så har jeg altså ikke gjort det. Jeg har ingen antivirus-pakke eller noget.

Hvad med mine filer?

Problemet med den her situation med min computer er jo, at jeg har alt liggende på den. Jeg burde have taget back-up eller fulgt den her guide til sikring af mine filer med Chili Security.

Nu må jeg finde en ven, som kan hjælpe mig med at få min computer op og køre igen, så jeg ikke længere får den her frygtelige blå skærm – men det var aldrig sket, hvis jeg bare havde sikret mig ordentligt fra start af.